OPERAATIO HIUKSET - syväpuhdistava shampoo


Kävin ostamassa jonkun aikaa sitten mun ensimmäisen syväpuhdistavan shampoon (oon tainnut elellä jossain luolassa, kun en tämmöisestäkään hienoudesta tiennyt). Biozellin syväpuhdistava shampoo Anttilasta 8,90€ tuoksuu ihanalle ja pääsi heti testiin.

Oon jo lähes puolisen vuotta elänyt tämän kamalan mustan reuhkan kanssa, josta on päästävä nyt eroon äkkiä, mutta samalla hellävaraisesti. Toisaalta, ei tätä enää voi oikein mustaksi kutsua, vai? Musta on haalistunut tumman ruskeaksi, ja vanhat shokkivärit puskevat alta jo läpi ja näkyvät tietyssä valoisuudessa ikävästi. Aloin siis kokeilemaan syväpuhdistavia pesuja, joihin kuuluu siis tuo shampoo, sitruunamehu ja ehkä myöhemmin vielä C-vitamiini. Kunhan saan tämän pehkon tarpeeksi vaaleaksi, uskallan jo tarttua värinpoisto-purnukkaan ja ruveta pohtimaan uusia shokkivärejä. Mulla on jo melkein visio valmiina..


Lähtötilanne oli tämä. Laitoin Biozellin shampoon kuiviin hiuksiin, koska se on kuulema tehokkaampi vaihtoehto kuin märkään karvapehkoon. Totesin kuitenkin, että parempi vähän kostuttaa tukkaa, koska shampoo ei vaahdonnut ollenkaan, enkä saanut levitettyä tököttiä kunnolla päähän. Lopuksi lisäsin sitruunamehua, mutta paremmin varmaan saisi sekoitettua koko sotkun päähän olisi hommata sumutinpullo tätä varten. Itselläni ei sellaista sattunut olemaan käden ulottuvilla. Lopuksi tungin pään täyteen elmukelmua ja tungin pipon päähän ja jäin odottelemaan.


Annoin seoksen muhia päässä 2-3 tuntia, kunnes kyllästyin odottelemaan. Tukkaa huuhdellessa huomasin uuden shampoon olevan testaamisen arvoista: punaista väriä lähti enemmän viemäriin kuin normaalisti. En oo tosiaan värjännyt tuota punaista osiota shokkiväreillä yli kuukauteen, vaan olen ylläpitänyt väriä Biozellin värimaskilla. Tukka näytti haalistuvan ihan silmissä, ainakin punaisesta osiosta. Kannatti testata! Vähän kuivaksi vain tukka jäi käsittelyn jälkeen, vaikka laitoinkin pesun jälkeen hoitoainetta perään. Pitää ostaa kosteuttava hoitoainekin näitä sessioita varten. Nämä kuvat on otettu keltaisessa valossa, koska keskiyöllä ei tuo aurinko nyt satu paistamaan tänne meidän lukaaliin. Koitin vähän säätää värejä, jotta kuvat olisivat mahdollisimman aidon värisiä.


Tänään vielä kokeilin uudestaan syväpuhdistavaa pesua, ja tälläkin kerralla annoin mössöjen vaikuttaa 2 tuntia ja edelleen punaista väriä lähti todella paljon pois. Söpö hattaran värinen pehko ja mustakin on vähän vaalentunut jo ruskeaan päin. Millaisia kokemuksia teillä on vaalennuspesuista, ja mitkä olisivat mahdollisimman helliä tapoja vaalentaa jo värjättyä hiusta? Onko joku testannut tuota C-vitamiinia värin vaalennuksessa? 


Musta tuntuu, että mun ja syväpuhdistavan shampoon yhteinen matka alkoi tästä. Varmasti tuun käyttämään tota jatkossa ja hommaan tolle kaveriksi vielä sen syväkosteuttavan hoitoaineen. Itse oon todella tyytyväinen tuotteeseen, tuoksuu hyvälle, toimii niinkuin pitääkin ja hintakaan ei ole paha! Otan myös vastaan mielipiteitä muista syväpuhdistavista tuotteista, kiitooos! Onko joku kokeillut Herbinan vastaavaa tuotetta?


19 kommenttia:

 1. Oijoi pitääkin kokeilla! Oon kyllä niin kahden vaiheilla värjäänkö kuontalon punaiseksi vai mustaksi? Musta ei rasittaisi niin paljoa, mutta punaista oon kaipaillu jo pitkää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mustaa on aina vaikea saada pois :( Rasittaako punainen väri sitten tukkaa enemmän kuin musta? Itsellä ei ainakana :O Punainen olis kyl nam ♥

   Poista
 2. HYVÄ! Tolleen muhittamalla saa niin hyviä tuloksia aikaan ilman vaalennuksia :) Vinkkinä et sitä pipoa kannattaa pitää niin kauan ku vaan jaksaa, niin saa parhaan tehon. Helposti vierähtää 5 tuntia kun laittaa muhitukset päähän ja istahtaa kattelemaan sarjoja koneelta :) Jos vaan löydät niin osta tohon kaveriks sitä Biozellin syväkosteuttavaa hoitoainetta, on nimittäin paras hiustenhoitotuote mitä oon ikinä kokeillu ♥ Ja ku syväpuhdistavan jälkeen tosiaan tarvii oikein extrahoitoa, niin kaikki öljyt ja sumutteet vaan kerralla päähän ja hyvä tulee! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aionkin testata tätä uudestaan myöhemmin tällä viikolla, jos vaikka jaksaisi pari tuntia kauemmin istua mössöt päässä :D Meinasin ostaa ton Biozellin hoitoaineenkin, kun sitä Anttilassa oli siinä hyllyllä, mutta kelasin ensin testata tota shampoota 8) Pitääkin lähteä ostamaan sitä!

   Poista
 3. C-vitamiini vaalennus testattu, omaan tukkaan ei mitään ihmeitä tehnyt, mut jos pari kertaa tekee niin kyllä se väri ainakin jonkin verran haalenee, eikä se vahingoita pahemmin tukkaa, joten suosittelen kyl kokeilemaan. :--)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kauan sitä pitäisi pitää päässä? Voishan sitä testata, jahka saan ensin C-vitamiinia jostain.. :>

   Poista
 4. Itselläni oli puolisen vuotta sähkönsininen tukka, josta halusin nyt vastikään eroon. Herbiinan syväpuhdistavaa oli itselläni ja suurinpiirtein samoin menettelin kuin sinäkin (elmukelmua, pipo jne.)

  Parin ensimmäisen kerran aikana vaalenikin huomattavasti. Sitten väriä lakkasi irtoamasta lähes ollenkaan, viikon verran istuin jopa 4h sörsseli päässä, joka ikinen päivä. Loppujenlopuksi ei enää tehonnut yhtään vaan tukka jäi sellaiseksi kesätaivaansiniseksi. Siihen asti kyllä oli hyvä kaveri ettei tarvinnut niin tujua värinpoistoa tehdä. C-vitamiinisörsseliä kokeilin myös, itselläni ei vaikuttanut mitenkään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika hyvin kuitenkin, jos sait väriä pois roimasti ennen kuin värinpoistoa tarvitsi tehdä :D Itsellänikin on sama idea, mutta mustaa on vähän hankalampi haalentaa..

   Poista
 5. Koklasin tossa viime kesänä tota C-vitamiini jutskaa siniseen päähäni, joka kurjasti vihersi. Tarkotuksena oli haalistaa väriä niin paljon kun lähtee ja pidinkin pipoa ja c-vitamiinia päässä about. 4h! Mun päähän ei tullut mitään huimaa muutosta ton c-vitamiinin avulla, näytti samalta miltä shokkivärit alkaa näyttää kuukauden pesujen jälkeen (hieman haalistuneelta, jos on pitkään jo hiuksia samalla värillä värjäillyt). Suihkussa c-vitamiini kökköönty ja sitä sai repiä hiuksista pois, hiuksista tuli tosi kuivat ja aika kallista puuhaakin oli. Syväpuhdistava toimii paremmin ja helpompaakin on (:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aijaa :O Mä oon kuullu, että se olis halpaa, kun eihä vitamiinit paljoa maksa. Kokeilen silti tota menetelmää, jos vaikka se toimiskin mun tukassa :3

   Poista
 6. Suosittelen rakennepaikkaavaa hoitoainetta. Se tekee hiuksista hieman pehmeämmät ja helpostihallittavammat. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitääkin käydä kaupoilla kurkkimassa hoitoaine-valikoimaa :3

   Poista
 7. Minäkin ajattelin jos pääsisi eroon tuosta mustasta juuresta, että voisi rykäistä koko pään violetiksi, joten tämä tuli oikein osuvasti. Itsellä on Four Reasonsin syväpuhdistava ja ihan normaalisti olen sillä pään pessyt ennen latvojen shokkivärjäämistä, mutta voisi kokeilla ennen uutta värikertaa (tai kampaajaa, jos kokeilisi sitä vaalennusta) kokeilla tunteja päässä. Tosin tämä "musta" on jo haalistunut ja kestoväriä, joten ihmeitä en uskalla odotella. Odotan lisää tästä prosessistasi tietoa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, ei mullakaan toi musta osio kamalasti oo kyllä haalistunut näiden sessioiden jälkeen.. :D Mutta aika hyvin on muuten haalistunut, eikä mulla enää ole mustaa tukkaa, vaan ruskeavihreä. Katsotaan miten käy :)

   Poista
 8. C-vitamiini+shampoo tai tiskiaine vaalentaa pari astetta kun tekee sen pari kertaa,kokeiltu on :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kauan c-vitamiinin (tai fairyn) pitäisi antaa vaikuttaa? :O Pitää varmaan testata..

   Poista
 9. Kuinka paljon sotkit sitruunamehua syväpuhdistavan sekaan? Tarkoitus olisi itse tehdä joko vaalennuspesu tai sitten kokeilla syväpuhdistavalla värin haalistamista. Mulla Four Reasonsin syväpuhdistava nyt.

  VastaaPoista

♥ puss